Συνέντευξη τύπου – Παρουσίαση αγώνα 2018

Συνέντευξη τύπου – Παρουσίαση αγώνα 2018

Παρουσίαση του 6ου Τροφώνιου Ημιμαραθώνιου Λιβαδειάς

Την Τρίτη το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο παλαιό Δημαρχείο, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ο Αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2018” του Δήμου Λεβαδέων, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λεβαδέων την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και την συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς

Την έναρξη κήρυξε η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου
Στην συνέντευξη Τύπου, κατά σειρά, μίλησαν οι:
Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Θανάσης Βλάχος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας, Γιάννης Περγαντάς, Ιατρός, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Σωτήρης Καρβούνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔH., Λένα Σύρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Βοιωτίας, Τάσος Ακριδόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Κ.Ο.Λ., Χρήστος Πολατσίδης, Γενικός Αρχηγός Α.Κ.Ο.Λ.

Ο 6ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς, θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στην Λιβαδειά και περιλαμβάνει αγώνες:

21.100 μ Ημιμαραθώνιος

10.000 μ – 5.000 μ

2.000 μ (μαθητών/τριών Γυμνασίου) – 1.000 μ (μαθητών/τριών Δημοτικών)

1.000μ Αθλητών ΑΜΕΑ, που θα λάβουν μέρος αθλητές από τα Special Olympics Ν. Βοιωτίας, Special Olympics Hellas και από το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. (Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς) με τους συνοδούς τους.

Επίσης, στους αγώνες των 5000μ & 10.000 μ θα συμμετάσχουν άτομα από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λεβαδέων)

Το συλλεκτικό μετάλλιο φιλοτέχνησε η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, και θα έχουν την ευκαιρία να το προσθέσουν στη συλλογή τους όσοι συμμετέχουν στις διαδρομές των 21.100 μ. 10.000 μ. & 5.000 μ. του 6ο Τροφώνιου Ημιμαραθώνιου Λιβαδειάς. Η Δήμαρχος Λεβαδέων και αρχιτέκτων, δέχθηκε με χαρά να αναλάβει να φιλοτεχνήσει το μετάλλιο για τους συμμετέχοντες, σε μια προσπάθεια σύνδεσης του αθλητισμού με τον πολιτισμό.

Ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος, αποτελείται από μια σειρά συνεργιών μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και δεκάδων επιχειρήσεων, τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας.

Την ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια του event, εξασφαλίζουν οι:

Τροχαία Λιβαδειάς

Διασώστες από την ομάδα «Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς»

Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Λιβαδειάς

Γιατρός του αγώνα κ. Γιάννης Περγαντάς

ΕΚΑΒ

Επίσης το event υποστηρίξουν δεκάδες ντόπιοι εθελοντές.

Στόχος είναι, η Λιβαδειά, να γίνει αθλητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Επιθυμία των διοργανωτών είναι να προβληθούν οι ομορφιές και η Ιστορία της Πόλης μας, γι’ αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε σ’ αυτό το αθλητικό γεγονός, σαν αθλητής, εθελοντής, θεατής !